W piątek 20 września odbyło się uroczyste otwarcie Kuźni Społecznej w Olsztynie - nowego miejsca spotkań, działań społecznych i edukacyjnych. Inicjatorem i gospodarzem pomysłu/projektu jest Bank Żywności w Olsztynie. Podczas uroczystego otwarcia zaproszeni goście mogli odwiedzić wszystkie zakątki Kuźni i posmakować dobrego jedzenia, które serwowały tego wieczoru kulinarne gwiazdy: Arkadiusz Bober, Maciej Maciejewski i Grzegorz Mowczun.
Sobota i niedziela to wydarzenie Kuźnia Społeczna. Eko Trendy #warsztaty #wiedza #inspiracje. Całe dwa dni poświęcone były nowym, kulinarnym trendom, ekologii, tematyce zero waste i zdrowemu odżywianiu. Kucharze zaprezentowali smaki Tajlandii, Japonii, Włoch i Libanu Mieszkańcy Olsztyna i okolic mogli spotkać się z ekspertami żywienia, aktywistami ekologicznymi, blogerkami kulinarnymi i znanymi i cenionymi szefami kuchni.
Podczas wydarzenia nie mogło również zabraknąć Warmińskiego Banku Spółdzielczego, który również służył fachową wiedzą, z tym że w zakresie finansów. Dla każdego odwiedzającego stoisko Banku, Pracownicy mieli przygotowane upominki: pudełka na zdrowe i pożywne kanapki do szkoły czy do pracy, baloniki i troszkę słodkości.
Wszystkie zaplanowane spotkania, a także stoisko Warmińskiego Banku Spółdzielczego cieszyły się bardzo dużym zainteresowaniem.
(autor zdjęć: Bank Żywności)